Всичко, което ме интересува !

27 септември, 2016

Масовият чат на скайп 3.8 и 4.2 - портабъл, вече не работи

Скайп съобщениеМасовият или т.н групов чат (когато си пишете с няколко човека в група) на скайп 3.8 и 4.2 - портабъл, вече не работи. След като влязох в скайп на 30.08.2016, видях следното съобщение, което съм прикачил като снимка във десния ъгъл. С две думи трябва да си сваля най-новата версия на програмата, за да продължа да използвам масовият чат. Всички съобщения, които изпратих след това известие, вече не бяха видими за останалите, както и аз не виждах техните. Единствено съм пробвал под скайп 3.8, но мисля, че и под другите версии ще бъде същото. Също така не съм изпробвал дали ще работи груповият чат, ако всички сме със старите версии. Който има желание, може да изпробва и да сподели резултатите с останалите.

Добрата новина е, че личният чат (когато си пишете само с един човек), все още работи, разговорите също, изпращането на файлове и всичко останало. Да се надяваме, да няма още изненади и занапред.

Новината нарочно я пускам месец по-късно, защото реших да изчакам малко, за да видя дали няма да потръгне отново груповият чат, но уви това не се случи. Моят съвет за всички, които използват такъв вид чат в скайп е следният:
- Вариант едно, преминавате към оригиналната и най-нова версия
- Вариант две, преминавате към друга програма
- Вариант три, чакате решение в интернет.

*Важно:
От Skype има и нов ъпдейт, така че всеки, който използва оригиналната версия на програмата ще трябва да обнови до последната версия, иначе няма да може дори да влезе в профила си. Днес лично се убедих в това. Отново принудително обновяване и никакъв избор за потребителя, типично запазена марка на Майкрософт..

Ако имате запитвания по темата, използвайте формата за коментари под страницата.
Сподели:

Напиши първият коментар!

Какво следя

  • ISP доставчик - Здравейте, Скоро обмисляме към нашият бизнес да пуснем и услуга интернет за дома и офиса. От къде е добре да се тръгне? И как точно се става ISP. Всеки от...
  • Книги за писатели – Първи стъпки - Всяко художествено произведение, дори най-лошото, може да послужи на писателя като учебник. Има обаче някои книги, които, по мое мнение, трябва да се проче...