Всичко, което ме интересува !

03 август, 2016

Как да изтрием папката Windows.old при Windows 7

При инсталиране на Windows 7, ако сте избрали upgrade install или custom install, без да форматирате диска, за да направите чиста инсталация и сте инсталирали Windows 7 на същият диск, където е било и предишното копие, тогава може да забележите папката Windows.old.

Ако вече сте имали такава папка и не сте форматирали диска, ще ви се появи и папката Windows.old.000, която е допълнение към Windows.old.

В долните редове ще ви покажа, как да премахнете тази или тези папки, за да освободите пространство на компютъра си. След изтриването на папката, аз освободих между 7 и 8 GB на моят компютър.

Преди да изтриете тази папка, копирате всички файлове, които може да ви бъдат нужни от миналата инсталация, която сте имали. Веднъж изтрита, тя ще изчезне завинаги.

Тук може да откриете още малко полезни трикове за вашата папка Windows.old и да прецените дали наистина да я изтриете.

Как да възстановите Windows 7- базиран компютър до предишна инсталация на Windows чрез използване на папката Windows.old 

Ето ги и стъпките за изтриване:

1. Трябва да сте влезнали като администратор, за да изпълните всичко по-долу. По принцип след инсталиране на Windows 7, вашият акаунт е с пълни администраторски права по подразбиране, така че може просто да хвърлите един поглед, за да се уверите, че сте администратор.

2. Отворете Disc Cleanup (програмата за почистване на дискове). Ето и как да го направите. Отворете старт меню и в търсачката напишете "cleanmgr" без кавичките, след което изберете cleanmgr от списъка с програми.

Достигане до cleanmgr

3. Ако имате повече от един хард диск или създаден локален диск, като C, D, F и т.н, ще ви се появи списък, изберете диска върху когото се намира папката Windows.old.

cleanmgr, избор на диск

4. Изчакайте да зареди, може при някой да отнеме до няколко минути.

cleanmgr, почистване на диск

5. След като ви се отвори новото меню изберете бутона Clean up system files, както е показано на снимката по-долу.

cleanmgr, Clean up system files

Ако ви изскочи прозорец, потвърдете с Yes ( OK ).

6. Повторете стъпки 2, 3 и 4.

7. Проверете в списъка за Previous Windows installation(s), след като го намерите, сложете отметка пред него и натиснете OK.

cleanmgr, Previous Windows installation(s)

8. Натиснете върху Delete files

Изтриване на файлове

9. Изчакайте почистването да завърши, след което Windows.old папката или папките, ще бъдат изтрити.

Ако имате въпроси или срещате проблем на някоя от стъпките, свържете се с мен чрез формата ми за коментари под статията.
Сподели:

4 коментара

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хайде следващият път спами на друго място, не ме интересуват глупостите ти!!!

      Изтриване
  2. Страхотно. От много време се мъча с най-различни програми за отключване на папки и за изтриване на трудни файлове. НАЙ-СЕТНЕ УСПЯХ. Благодаря!!! С УВАЖЕНИЕ Румен ШОПОВ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пак заповядай в сайта ми, ще намериш още полезни и интересни неща! :)

      Изтриване

Какво следя