Всичко, което ме интересува !

07 януари, 2015

Mozilla Firefox: COULDN'T LOAD XPCOM

Mozilla Firefox: COULDN'T LOAD XPCOMМоля прочетете статията един път преди, да предприемете действия! 

Мозила не работи? Получавате следното съобщение Couldn`t load XPCOM? Какво следва да направим, за да заработи Mozilla отново?

Решението:

1. Деинсталирайте (премахнете) програмата, за да изчистите регистрите на Windows и настройките в антивирусната програма.
  • НЕ ПРЕМАХВАЙТЕ личните данни (personal data), защото ще загубите цялата информация като "Отметки", "Запазени пароли" и т.н. Когато ви покаже отметката не я маркирайте, за да запазите данните си!
  • Ако не знаете как да премахнете програма влезте в  Windows Control Panel
- За клиенти с Windows XP или по-стара версия, двоен клик "Добави или премахни програми", намерете и изберете Mozilla Firefox в листата на инсталирани програми и кликнете на "Премахни", за да започне деинсталирането!

- За клиенти с Windows Vista, Windows 7 или по-нова верися, отидете в "Програми", после в "Програми и компоненти", намерете и изберете Mozilla Firefox, след което кликнете два пъти върху избраната програма, за да започне деинсталирането!

2. Инсталирайте отново програмата. Може да я свалите от тук: https://www.mozilla.org/bg/firefox/new/

Вашите отметки и друга лична информация е запазена във Firefox профилната ви папка и не трябва да бъде афектирана от деинсталирането и (пре)инсталирането, но гледайте внимателно дали не сте маркирали отметката "премахни лична информация" ("remove personal data"), когато премахвате програмата!

Ако имате проблеми или затруднения пишете във формата за коментари и контакти!
Сподели:

Напиши първият коментар!

Какво следя